Website Design &
Development

Website Design & Development

Kalau anda buat bisnes, tapi masih tiada website, hanya berniaga di Instagram atau Facebook semata-mata, nanti customer tanya pula; “Ada website ke? nak tengok.” Kalau tak ada, nanti dia ingat kita berbisnes main-main pula. Kalau ada website ni, bisnes nampak gah sikit. 😊 Takpe, kami boleh buatkan website untuk anda, harga amat-amat mampu milik, hanya dari RM495.00 RM365.00 sahaja. Kami binakan website untuk anda. Website anda akan disiapkan seawal 7 hari bekerja selepas semua material diberikan kepada kami. Semua pakej dibawah dilengkapi dengan pengurusan selama 30 hari untuk marketing Google Ads dan kami bantu anda Install Google Analaytics Tag, Google Search Console, Google MyBusiness & Facebook Pixel secara percuma.

Berikut adalah pakej-pakej website design yang kami tawarkan;

PROMOSI #RayaHaji2022. DISKAUN RM130 UNTUK SEMUA PAKEJ. 15 PELANGGAN TERAWAL SAHAJA. Sehingga 10 Julai Sahaja

Pakej I: Single Page

Single Page Website atau biasa orang Malaysia panggil minisite atau Landing Page. Seperti nama yang diberi, ianya adalah hanya satu (1) page sahaja. Boleh ke berniaga dengan 1 page sahaja? Ya Boleh. In fact, kami juga mulakan online business dulu dengan 1 page sahaja. 😉

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Pakej ini juga anda akan dapat;

  1. Satu Page Website
  2. Upah pengurusan Google Ads Selama 30 hari
  3. Upah website maintenance selama 30 hari
  4. Google Analytics
  5. Google Search Console
  6. Google MyBusiness

Berapa Harga Upah Design Single Page Website?

Harga bermula dari RM495.00 RM365.00. Harga tak termasuk domain namehosting.

Apa Bagusnya Single Page Ni?

Upah design murah. Pelawat website anda lebih fokus pada satu tujuan sahaja – iaitu hendak beli satu produk atau servis yang anda tawarkan. Masa yang diambil untuk buat kerja-kerja optimization adalah singkat.

Untuk Siapa Single Page Ni?

Untuk mereka yang jual 1 produk atau 1 servis sahaja. Customer lebih fokus. Contohnya anda jual kelas belajar buat kek. Jadi anda ceritalah tentang kelas buat kek saja. Siapa pengajarnya? berapa hari kelas berlangsung? Berapa harga kelas belajar buat kek anda tu? Jadi visitor website anda lebih fokus dan anda nak buat marketing lebih mudah dan murah jika anda masih baru dalam bisnes menjual kelas buat kek. Jika anda masih baru, anda juga boleh fokuskan bajet marketing anda pada satu produk / servis sahaja. Nanti dah maju, buatlah kelas memasak cookies pula. 😊

Selalunya Pakej Single Page Website Ni Ambil Masa Berapa Lama Untuk Dibina?

Single page website anda akan dibina dalam masa 7 hari bekerja selepas semua material untuk bina website telah diberikan oleh anda. Permintaan pakej ini adalah amat tinggi, jadi kami mengambil masa 7 hari untuk bina single page website anda.

Amendment pula akan mengambil masa 2 hari bekerja selepas arahan amendment disahkan.

Ruangan ini hanyalah membincangkan sedikit sebanyak tentang ciri-ciri single page website. Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila tekan butang di bawah untuk hubungi kami.

Pakej II: Corporate Business Website

Corporate Website adalah sangat bagus untuk explain info relevan tentang bisnes anda kepada mereka yang baru nak kenal bisnes anda atau mereka yang ingin tahu lebih lanjut tentang bisnes anda. Pakej ini termasuklah 5 page penting iaitu

  1. Homepage
  2. About Us
  3. Services / Products yang bisnes anda tawarkan
  4. Portfolio / kerja terdahulu
  5. Contact Page
  6. Upah pengurusan Google Ads Selama 30 hari
  7. Upah website maintenance selama 30 hari
  8. Google Analytics
  9. Google Search Console
  10. Google MyBusiness
  11. 2 Kali amendment

Berapa Harga Upah Design Corporate Business Website?

Harga bermula dari RM800.00 RM670.00. Harga tak termasuk domain namehosting.

Apa Bagusnya Corporate Website Ni?

Lebih banyak info boleh dikongsikan yang mana single page tadi hanya memfokuskan tentang 1 produk / servis sahaja.

Untuk Siapa Corporate Website Ni?

Bagus untuk organisasi menceritakan tentang perihal bisnes mereka secara terperinci. Single page website tidak memadai. Jika anda ada pelbagai info hendak dikongsikan dengan bakal pelanggan atau pelanggan yang sedia ada, pakej ini memang sangat sesuai.

Selalunya Pakej Corporate Website Ni Ambil Masa Berapa Lama Untuk Dibina?

Corporate website and akan dibina paling kurang dalam masa 15 hari bekerja selepas semua material untuk bina website telah diberikan oleh anda. 

Setiap amendment pula akan mengambil masa 2 hari bekerja selepas arahan amendment disahkan.

Ruangan ini hanyalah membincangkan sedikit sebanyak tentang ciri-ciri corporate website design. Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila tekan butang di bawah untuk hubungi kami.

Pakej III: Website + Blog

Website berserta blog post (artikel) ni sesuai untuk anda yang ada organisasi atau bisnes dan nak update audience dengan aktiviti-aktiviti atau informasi terkini yang berkaitan dengan bisnes anda. Sesetengah bisnes menggunakan blog post atau artikel sebagai marketing platform percuma.

  1. Homepage
  2. About Us
  3. Services / products yang bisnes anda tawarkan
  4. Blog
  5. Contact Page
  6. Upah pengurusan Google Ads Selama 30 hari
  7. Upah website maintenance selama 30 hari
  8. Google Analytics
  9. Google Search Console
  10. Google MyBusiness
  11. Amendment

Di samping itu anda juga akan diberikan 2 artikel percuma berkenaan bisnes anda.

Berapa Harga Upah Design Website + Blog Ni?

RM900.00 RM770.00. Harga tak termasuk domain namehosting.

Apa Bagusnya Website + Blog Ni?

Lebih banyak info tentang bisnes anda, lebih banyak pengunjung ‘percuma’ ke website anda. Merendahkan kos marketing dari semasa ke semasa.

Untuk Siapa Website + Blog Ni?

Untuk individu / syarikat yang ingin mendapatkan pelanggan dengan kos yang lebih murah dan mudah membina trust dengan pelanggan. Mudah untuk customer kenal anda dengan lebih dekat. Lebih banyak artikel relevan tentang bisnes anda, lebih ramai pengunjung masuk ke website anda. Jika artikel sangat relevan, mereka mungkin berminat jadi customer anda. Ini adalah sebuah platform marketing percuma. Justeru itu, dari semasa ke semasa, kos marketing anda jadi lebih murah.

Selalunya Pakej Website + Blog Ni Ambil Masa Berapa Lama Untuk Dibina?

Website dan entry blog anda akan dibina paling kurang dalam masa 21 hari bekerja selepas semua material untuk bina website telah tersedia ada. Proses pembangunan blog adalah sangat kritikal dan memerlukan kajian yang terperinci, jadi kami mengambil masa 21 hari untuk bina Website + Blog anda.

Setiap Amendment pula akan mengambil masa 2 hari bekerja selepas arahan amendment disahkan.

Ruangan ini hanyalah membincangkan sedikit sebanyak tentang ciri-ciri Website + Blog. Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila tekan butang di bawah untuk hubungi kami.

Pakej IV: Online Store

Website berserta online store ni sesuai untuk anda yang ada organisasi atau bisnes dan nak jual puluhan atau ratusan produk dalam satu masa yang sama. Online Store ni juga ada payment gateway sendiri. Customer boleh lawat dan beli terus secara selamat di website anda, berbeza dengan platform jualan online lain sperti Lazada & Shopee, anda mempunyai database pelanggan yang lebih lengkap dan control yang lebih jitu tentang audience bisnes anda.

Apa yang anda akan dapat dalam Pakej IV: Online Store ni;
  1. Tiga Design Mockups untuk dipilih
  2. Home page
  3. About Us
  4. Services / Products yang Bisnes anda tawarkan
  5. Online Store
  6. Contact Page
  7. Upah pengurusan Google Ads Selama 30 hari
  8. Upah website maintenance selama 30 hari
  9. Google Analytics
  10. Google Search Console
  11. Google MyBusiness
  12. 2 Kali amendment

Di samping itu, kami juga kana masukkan 15 produk (satu variasi) secara percuma.

Berapa Harga Upah Design Online Store Website?

Harga bermula dari RM820.00 RM690.00. Harga tak termasuk domain namehosting.

Apa Bagusnya Online Store Ni?

Jimatkan kos pembinaan website. Memudahkan pelanggan beli dari anda. Memudahkan pengurusan data pelanggan. Anda kenal pelanggan lebih terperinci. Jika bisnes anda menjual lebih dari 5 produk, lebih baik anda menggunakan sistem ini.

Untuk Siapa Online Store Website Ni?

Bagus untuk bisnes yang mempunyai puluhan, ratusan atau ribuan produk. Selalunya bisnes begini tidak mempunyai landing page atau individual sales letter untuk setiap produk, kerana membina sales letter untuk setiap produk adalah suatu usaha yang memakan terlalu banyak masa (dari segi pembinaan dan optimisation) dan memakan kos yang tinggi (dari segi upah untuk bina dan maintenance).

Selalunya Pakej Online Store Website Ni Ambil Masa Berapa Lama Untuk Dibina?

Single page website anda akan dibina paling kurang dalam masa 21 hari bekerja selepas semua material untuk bina website telah tersedia ada. Amendment pula mangambil masa 2 hari bekerja selepas arahan amendment disahkan.

Ruangan ini hanyalah membincangkan sedikit sebanyak tentang ciri-ciri single page website. Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila tekan butang di bawah untuk hubungi kami.

Custom Website Design

Bagaimana anda inginkan campuran antara corporate website tapi ada blog dan online store? Atau anda seorang photographer, anda mahukan website portfolion kerja-kerja photography anda sahaja.

Website seperti ini mempunyai harganya tersendiri, jadi kami perlu mengenal pasti keperluan anda kemudian kami akan keluarkan sebuah sebut harga (quotation).

Apa yang saya dapat dengan Custom Design Website Ni?

Semua aspek pada website ini diselia dan diuruskan oleh pakar dalam bidang masing-masing.

  • Unlimited Amendment
  • Semua gambar dan video diambil oleh professional photographer.
  • Semua gambar dan video diedit oleh Dedicated Graphics Designer.
  • Semua ayat yang ditulis dikaji dan dikarang pakar copywriting.
  • Pakej ini didatangkan dengan sekurang-kurangnya 5 artikel yang ditulis oleh pakar.
  • Pakej ini didatangkan dengan 5 pilihan Mockups.
  • Upah pengurusan Google Ads Selama 30 hari
  • Upah website maintenance selama 30 hari
  • Free Domain Name setahun
  • Free Hosting setahun
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Google MyBusiness

Berapa Harga Upah Custom Website Design Ni?

Harga bermula dari RM5,000. Harga termasuk domain & hosting. Kadar upah akan diberikan dalam bentuk quotation

Apa Bagusnya Custom Website Design Ni?

Semua ciri-ciri yang anda perlukan ada pada website ini dimana ciri-ciri tersebut tiada dalam Pakej I – IV kami.

Untuk Siapa Custom Website Design Ni?

Untuk pemilik bisnes berskala sederhana ke besar atau professional yang mempunyai portfolio yang ada idea design tersendiri. Juga bagi bisnes yang ingin menunjukkan servis & hasil-hasil kerja terdahulu dalam masa yang sama ada menjual barang secara online dan juga mempunyai pelbagai entry artikel dan blog.

Selalunya Pakej Custom Website Design Ni Ambil Masa Berapa Lama Untuk Dibina?

Lebih dari 60 hari bekerja. Mungkin akan makan masa berbulan-bulan bergantung kepada workload.

Amendment juga akan mengambil masa berbulan-bulan selepas arahan amendment disahkan.

Ruangan ini hanyalah membincangkan sedikit sebanyak tentang ciri-ciri Custom Website Design. Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila tekan butang di bawah untuk hubungi kami.

Add-On Percuma Dengan Setiap Pakej

Seperti yang telah dijanjikan pada perenggan pertama page ini, kami juga akan berikan servis-servis penting. Servis-servis ini ada kadar upahnya tersendiri, tapi untuk masa promosi terhad ini, pelanggan-pelaggan kami yang buat website dengan kami, kami beri percuma sahaja.

Upah Setup Google Ads Percuma

Google Ads (dulunya Google AdWords & Google AdWords Express) ni penting untuk ‘tarik’ pelanggan yang betul-betul nak beli produk / servis anda kerana mereka yang mencari bisnes anda. Contohnya mereka mencari syarikat towing di kawasan Damansara yang sesuai dengan bajet mereka, mereka search di Google dan jumpa website anda, mereka terus call anda untuk dapatkan perkhidmatan towing. Inilah sebabnya kenapa kami beri pakej setup Google Ads percuma bukan Facebook Ads kerana Google Ads lebih jitu dan tepat dari segi pemilihan pelanggan. Facebook Ads cuma beri flyer tentang bisnes anda sahaja. Ini juga bergantung kepada jenis bisnes anda.

Google Search Console

Search console tools and reports membantu anda mengukur trafik dan prestasi carian website anda, perbaiki isu-isu berkaitan penampilan website anda di Search Engine Result Page Google dan menjadikan website anda terserlah dalam hasil carian Google. Bagus untuk jangka masa panjang sebagai marketing tools yang percuma

Facebook Pixel

Facebook Pixel ialah sebuah alat analisis yang dipautkan pada website anda. Ianya membolehkan anda mengukur keberkesanan pengiklanan anda dengan memahami tindakan yang diambil oleh pelawat website anda. Anda boleh menggunakan data piksel untuk

  • Pastikan iklan anda ditunjukkan kepada orang yang tepat
  • Bina audience pengiklanan di social media Meta
  • Akses peralatan-peralatan pengiklanan di Facebook & Instagram

Walaupun kami tidak memberi perkhidmatan setup Facebook Ads secara percuma tapi kami akan bantu anda install Facebook Pixel untuk iklan anda pada masa hadapan.

Google Analytics

Dengan Google Analytics, anda boleh terokai pandangan yang lebih jauh dan jitu untuk memacu anda kepada hasil pengiklanan yang sebenar. Audience anda sangat-sangat targeted kerana anda ada kuasa untuk mensegmentkan pelanggan-pelanggan anda dengan lebih granular. Alat ini adalah sangat powerful dan untuk satu tahap ianya percuma.

Mari lonjakkan bisnes anda ke tahap yang lebih tinggi

Masih ada sebarang pertanyaan? atau ingin hire kami? Tekan button di sebelah untuk hubungi perunding perkhidmatan kami 😉

Masih ada sebarang pertanyaan? atau ingin hire kami? Tekan button di bawah untuk hubungi perunding perkhidmatan kami 😉