Dapatkan Website Dalam 5 Hari

Website Design & Development

Kalau anda buat bisnes, tapi masih tiada website, hanya berniaga di Instagram atau Facebook semata-mata, nanti customer tanya pula; “Ada website ke? nak tengok.” Kalau tak ada, nanti dia ingat kita berbisnes main-main pula. Kalau ada website ni, bisnes nampak gah sikit. ūüėä Takpe, kami boleh buatkan website untuk anda, harga mampu milik dari RM865.00 je. Kami binakan website untuk anda. Website anda akan disiapkan dalam masa seawal 5 hari selepas semua material diberikan kepada kami. Semua pakej dibawah dilengkapi dengan 30 hari upah marketing Google Ads dan kami bantu anda Install Google Analytics Tag, Google Search Console & Facebook Pixel secara¬†percuma.

Berikut adalah pakej-pakej website design yang kami tawarkan;

Pakej I: Single Page

Single Page Website atau biasa orang Malaysia panggil minisite, Landing Page. Seperti nama yang diberi, ianya adalah hanya satu (1) page sahaja. Boleh ke berniaga dengan 1 page sahaja? Ya boleh.¬†In fact,¬†kami juga mulakan online business dulu dengan 1 page sahaja ūüėČ

Berapa harga upah design single page website?

RM865 tidak termasuk domain name & hosting. 

Apa Bagusnya single page ni?

Upah design murah. Customer lebih fokus. Masa yang diambil untuk buat kerja-kerja optimization adalah singkat.

Untuk siapa single page ni?

Untuk mereka yang jual 1 produk/servis sahaja. Customer lebih fokus. Contohnya anda jual kelas belajar buat kek. Jadi anda ceritalah tentang kelas buat kek saja. Siapa pengajarnya, berapa kelas berlangsung? Berapa harga kelas belajar kek anda tu? Jadi¬†visitor website anda lebih fokus dan nak buat marketing lebih mudah dan murah jika anda masih baru dalam bisnes menjual kelas buat kek. Jika anda masih baru, anda juga boleh fokuskan bajet marketing anda pada satu produk/servis sahaja. Nanti dah maju, buatlah kelas masak cookies pula.ūüėä

Selalunya pakej single page website ni ambil masa berapa lama untuk dibina?‚Äč

Single page website anda akan dibina dalam masa 5 hari bekerja selepas semua material untuk bina website telah tersedia ada. Permintaan pakej ini adalah amat tinggi, jadi kami mengambil masa 5 hari untuk bina single page website anda. Amendment pula akan mengambil masa 2 hari bekerja selepas arahan amendment disahkan.

Ruangan ini hanyalah membincangkan sedikit sebanyak tentang ciri-ciri single page website. Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila tekan butang di bawah untuk hubungi kami.

Pakej II: Corporate Business Website

Corporate Website bagus untuk anda explain tentang info relevan tentang bisnes anda kepada mereka yang baru nak kenal bisnes anda atau mereka yang ingin tahu lebih lanjut tentang bisnes anda. Pakej ini termasuklah 5 page penting iaitu 

  1. Homepage
  2. About us
  3. Services/products yang bisnes anda tawarkan
  4. Porfolio/kerja terdahulu
  5. Contact page

Berapa harga upah design corporate website?

Bayaran upah bermula dari RM1379 tidak termasuk domain name & hosting.

Apa bagusnya pakej corporate website ni?

Banyak info boleh dikongsikan yang mana single page tadi hanya memfokuskan tentang 1 produk / servis sahaja

Untuk siapa corporate website ni?

Bagus untuk organisasi menceritakan tentang perihal bisnes mereka secara terperinci. Single page website tidak memadai. Jika anda ada pelbagai info hendak dikongsikan dengan bakal pelanggan atau pelanggan yang sedia ada, pakej ni memang sangat sesuai.

Pakej corporate website ni ambil masa berapa lama untuk dibina?

Corporate website anda akan dibina dalam masa 5 hari bekerja selepas semua material untuk bina website telah tersedia ada. Amendment pula akan mengambil masa 2 hari selepas arahan amendment disahkan.

Ruangan ini hanyalah membincangkan sedikit sebanyak tentang ciri-ciri corporate website. Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila tekan butang di bawah untuk hubungi kami.

Pakej III: Website + Blog

Website beserta Blog post (artikel) ni sesuai untuk anda yang ada organisasi atau bisnes dan nak update audience dengan aktiviti-aktivi atau informasi terkini yang berkaitan dengan bisnes anda. Sesetengah bisnes menggunakan blog post atau artikel sebagai marketing platform percuma.

Apa yang anda akan dapat dalam Pakej III: Website + Blog ni;

  1. Homepage
  2. About us
  3. Services/products yang bisnes anda tawarkan
  4. Porfolio/kerja terdahulu
  5. Blog
  6. Contact page

Di samping itu anda juga akan diberikan 10 artikel percuma berkenaan bisnes anda.

Berapa harga upah design website + Blog ni?

Bayaran upah bermula dari RM1779 tidak termasuk domain name & hosting.

Apa Bagusnya Website + Blog ni?

Lebih banyak info tentang bisnes anda, lebih banyak pengunjung ‘percuma’ ke website anda. Merendahkan kos marketing dari semasa ke semasa.

Untuk siapa Website + Blog ni?

Mudah untuk customer kenal anda dengan lebih dekat. Lebih banyak artikel relevan tentang bisnes anda, lebih ramai pengunjung masuk ke website anda. Jika artikel sangat relevan, mereka mungkin berminat jadi customer anda. Ini adalah sebuah platform ini marketing percuma. Jesteru, dari semasa ke semasa, kos marketing anda jadi lebih murah.

Ruangan ini hanyalah membincangkan sedikit sebanyak tentang ciri-ciri website beserta blog. Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila tekan butang di bawah untuk hubungi kami.

Pakej IV: Online Store

Website beserta online store ni sesuai untuk anda yang ada organisasi atau bisnes dan nak jual puluhan atau ratusan produk dalam satu masa yang sama dan nak ada payment gateway sendiri. Customer boleh lawat dan beli terus secara selamat di website anda, berbeza dengan platform jualan online yang lain seperti Lazada & Shopee, anda mempunyai database pelanggan yang lebih lengkap dan control yang lebih jitu tentang audience bisnes anda.

Apa yang anda akan dapat dalam Pakej C: Website + Blog ni;

  1. Homepage
  2. About us
  3. Services/products yang bisnes anda tawarkan
  4. Store
  5. Contact page

Di samping itu, kami juga akan masukkan 25 product (satu variasi) secara percuma.

Berapa harga upah design online store?

Bayaran upah bermula dari RM1379 tidak termasuk domain name & hosting.

Apa bagusnya pakej online store ni?

Jika bisnes anda menjual lebih dari 10 produk, lebih baik anda menggunakan sistem ini. Lebih jimat kos pembinaan.

Untuk siapa online store ni?

Bagus untuk bisnes yang mempunyai puluhan, ratusan atau ribuan produk. Selalunya bisnes begini tidak mempunya landing page atau sales letter untuk setiap produk kerana membina sales letter untuk setiap produk adalah suatu usaha yang memakan terlalu banyak masa (dari segi pembinaan dan optimisation) dan memakan kos yang tinggi (dari segi upah untuk bina dan maintenance)

Pakej online store ni ambil masa berapa lama untuk dibina?

Online store anda akan dibina dalam masa 5 hari bekerja selepas semua material untuk bina website telah tersedia ada. Amendment pula akan mengambil masa 2 hari selepas arahan amendment disahkan.

Ruangan ini hanyalah membincangkan sedikit sebanyak tentang ciri-ciri online store. Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila tekan butang di bawah untuk hubungi kami.

Custom Website Design

Bagaimana anda inginkan campuran antara corporate website tapi ada blog dan online store? Atau anda seorang photographer, anda mahukan website portfolio kerja-kerja photography anda sahaja.

Website seperti ini mempunyai harganya tersendiri, jadi kami perlu mengenal pasti keperluan anda kemudian sebuah sebut harga (Quotation) akan dikeluarkan.

Berapa harga upah custom design website ni?

Harga tidak termasuk domain name & hosting. Harga akan diberikan dalam bentuk quotation 

Apa Bagusnya custom design website ni?

Semua ciri-ciri yang anda perlukan ada pada website ini dimana ciri-ciri tersebut tiada dalam Pakej I-IV kami.

Untuk siapa custom design website ni?

Untuk pemilik bisnes berskala sederhana ke besar atau professional  yang mempunyai portfolio yang ada idea design sendiri. Juga bagi bisnes yang ingin menunjukkan portfolio kerja-kerja terdahulu dalam masa yang sama ada menjual barang online dan juga mempunyai entry-entry artikel dan blog.

Ruangan ini hanyalah membincangkan sedikit sebanyak tentang ciri-ciri custom design website. Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila tekan butang di bawah untuk hubungi kami.

Add-On Percuma Dengan Setiap Pakej

Seperti yang telah dijanjikan pada perenggan pertama page ini, kami akan berikan beberapa servis penting untuk mereka yang mempunyai website. Servis-servis ini adalah servis berbayar jika anda mengikut terma dan syarat yang telah ditetapkan.

Upah Google Ads Percuma Selama Sebulan

Google Ads (dulunya Google AdWords and Google AdWords Express)¬† ni penting untuk ‘tarik’ customer yang betul-betul nak beli produk / servis anda kerana mereka yang mencari bisnes anda. Contohnya mereka mencari syarikat towing di kawasan damansar yang sesuai dengan bajet mereka, mereka search di Google dan jumpa website anda, mereka terus call anda untuk dapatkan perkhidmatan towing. Inilah sebabnya kenapa kami beri pakej Google Ads percuma bukan Facebook Ads, kerana Google Ads lebih jitu dan tepat dari segi pemilihan pelanggan. Facebook Ads cuma beri flyer tentang bisnes anda sahaja. Ini juga bergantung pada jenis bisnes anda.

Google Search Console

Search Console tools and reports membantu anda mengukur trafik dan prestasi carian website anda, perbaiki isu-isu berkaitan penampilan anda di Search Engine Result Page Google, dan menjadikan website anda terserlah dalam hasil carian Google. Bagus untuk jangka masa panjang sebagai marketing tools yang percuma.

Facebook Pixel

Piksel Facebook ialah alat analisis yang membolehkan anda mengukur keberkesanan pengiklanan anda dengan memahami tindakan yang diambil oleh orang pada website anda. Anda boleh menggunakan data piksel untuk:

  • Pastikan iklan anda ditunjukkan kepada orang yang tepat
  • Bina audience pengiklanan
  • Buka kunci peralatan pengiklanan tambahan Facebook

Walaupun kami tidak memberi Facebook Ads percuma tapi kami akan installkan juga Facebook Pixel untuk iklan anda pada masa depan.

Google Analytics

Dengan Google Analytics, anda boleh terokai pandangan yang boleh memacu anda untuk dapat hasil yang sebenar. Audience anda sangat-sangat targeted kerana anda ada kuasa untuk mensegmentkan pelanggan-pelanggan anda. Tools ni adalah sangat powerful dan percuma.

Mari lonjakkan bisnes anda ke tahap yang lebih tinggi

Masih ada sebarang pertanyaan? atau ingin hire kami? Tekan button di sebelah untuk hubungi perunding perkhidmatan kami ūüėČ

Masih ada sebarang pertanyaan? atau ingin hire kami? Tekan button di bawah untuk hubungi perunding perkhidmatan kami¬†ūüėČ